Tort aniversare

de simo_brkic in Torturi, 5 Oct 2012 | 6482 vizualizari

 

Tineam neaparat sa fac o surpriza unei prietene a carei fata azi face 18 ani ,initial ideea era sa il acopar cu ciocolata si sa il decorez,dar poi m am gandit sa copiez niste poze si sa il fac asa (pozele sunt din hartie comestibila)

 

INGREDIENTE

  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 1 esenta vanilie
  • 200 ml frisca(crema)
  • 100 g nutella duo/finetti
  • 200 g ciocolata alba
  • 50 g unt(glazura)
  • 25 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversare:

Blatul: batem albusele cu zaharul bine pana cand devine crema spumoasa; adaugam galbenusurile si continuam sa amestecam dar cu o lingura de lemn. Adaugam faina, praful de copt si esenta. Punem la cuptor timp de 30 minute la 180 grade.

Intre timp frisca gata preparata o amestecam incet cu nutella si apoi cand blatul e gata il taiem in 2 si in mijloc punem crema bagand apoi la frigider pentru o ora.(ca sa se intareasca putin)

Trecuta ora il scoatem si unim si blatul de sus.

Glazura: la baine marie topim ciocolata, adaugam untul si frisca lichida continuand sa amestecam energic. Cand iese grasimea luam bolul si amestecam energic deasupra unui carpator sau plansa. Punem iarasi  cateva secunde pe foc, la baine marie amestecand. Odata ce a devenit destul de lichid, avand consistenta dorita (nici prea moale nici tare) incepem sa o turnam peste blat , rotind blatul si miscandu-l in asa fel incat ciocolata sa ajunga si pe margini. Indreptam repede pana nu se intareste si il dam la frigider.

Ornam dupa plac

TIPS-URI

1

Putem folosi si ciocolata cu lapte sau neagra,dar in cazul acesta adaugam 50 %din cantitatea ciocolatii frisca lichida .

2

Pentru un tort dublu folosim cantitatile dublate

3

Deasupra si pe margini putem crea varii decoruri din pasta de zahar,pasta de mandorle,ciocolata plastica etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort 3 Chocolates - reteta cu nr.100